Onze services – Apotheek de Koperwiek – Enkhuizen

Apotheek de Koperwiek

Meeuwenlaan 1 1602NA Enkhuizen Tel:0228-315959

Onze services

INSCHRIJFFORMULIER

Komt u voor de eerste keer in onze apotheek dan stellen wij het zeer op prijs wanneer u een inschrijfformulier invult.
Door ondertekening van dit inschrijfformulier geeft u aan ons toestemming om het overzicht van uw medicijngebruik van de afgelopen 6 maanden bij uw vorige apotheek op te vragen.

   

RECEPTEN

U kunt bij deze apotheek terecht voor het inleveren van uw spoedrecept (antibiotica kuurtjes, pijnstillers of geneesmiddelen die niet kunnen wachten tot 2 werkdagen).

Indien voorradig, krijgt u uw geneesmiddelen direct mee.
Als een geneesmiddel niet voldoende op voorraad is, dan kunt u vanaf de volgende dag het restant ophalen.

   

HERHAALRECEPTEN

Wanneer u ’s morgens voor 11.00 uur de herhaalrecepten bij de huisarts aanvraagt, kunt u 2 werkdagen later na 12.00 ophalen bij uw apotheek.

Als u de herhaalrecepten thuis heeft, kunt u deze ook via onze website aanvragen.

   

OVERGEVOELIGHEID

Bent u overgevoelig voor bepaalde geneesmiddelen of stoffen, laat ons het weten.

   

BIJWERKINGEN VAN GENEESMIDDELEN

Het optreden van bijwerkingen kan een reden zijn om de behandeling te stoppen. Informeer in dat geval altijd uw arts en/of uw apotheek.

   

ZWANGERSCHAP EN BORSTVOEDING

In de apotheek kunnen wij kijken welke medicijnen u wel en welke u juist niet kan gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Vertel het ons zodat wij u hierover goed kunnen adviseren

   

MEDICATIEBEGELEIDING

U kunt altijd bij de apotheek terecht voor uitleg over uw medicijnen. Soms maken wij dan een afspraak met u om voldoende tijd te reserveren.

   

BEZORGEN

Indien nodig kunt u in overleg met een van onze medewerkers de recepten ook thuis laten bezorgen.Deze service is gratis!

   

OUDE MEDICIJNEN

De apotheek beschikt over de mogelijkheid om uw oude medicijnen te vernietigen. U kunt deze oude medicijnen zonder etiketten afgeven aan de balie.

Gebruikte naalden en lancetten kunnen alleen ter vernietiging aangenomen worden, wanneer deze in een veilige en afgesloten naaldcontainer door u aan ons aangeboden wordt. Deze naaldcontainer kunt u kosteloos aan de balie ophalen.

   

KLACHTENPROCEDURE

Heeft u op- of aanmerkingen dan horen wij dit graag van u. U kunt uw klacht melden in de apotheek door een klachtenformulier in te vullen. Ook kunt u via de website reageren.
Samen met u bekijken wij hoe wij de klacht kunnen oplossen. Wij bekijken ook heel precies wat de oorzaak is van de klacht, waar wij een structurele oplossing zoeken om ervoor te zorgen dat de klacht niet meer voorkomt.

   

PRIVACY

De apotheek beschikt over een aparte en afgesloten inforuimte. Wij bieden u aan om hiervan gebruik te maken. U kunt ons dit ook vragen.

Alle medewerkers hebben een geheimhoudingsplicht(medisch beroepsgeheim)

   

CONTACT

Wilt u een vertrouwelijk of persoonlijk gesprek met de apotheker? Neem dan gerust contact op met de apotheek. Dit kan eveneens per telefoon en via website.

   

VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN

De verkoop- en leveringsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen van de KNMP. De verkoopvoorwaarden bevinden achter onze kwitantie en of factuur.

Afgehaalde medicijnen, die buiten de apotheek zijn geweest kunnen veiligheidshalve niet meer teruggenomen worden, tenzij ter vernietiging.